Ήπιες απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα στην Fed

Με ήπιες απώλειες έληξε η συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς οι βασικοί δείκτες της Wall Street επισκιάστηκαν για ακόμη μια φορά από τον κλάδο της ενέργειας που παραμένει στο επίκεντρο των πιέσεων μετά τις νέες απώλειες του πετρελαίου. Παράλληλα, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί λίγο πριν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Σε ασφυκτικό κλοιό παρέμεινε το αργό μετά την απρόσμενη αύξηση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία με αποτέλεσμα ο μαύρος χρυσός να υποχωρήσει 1,4% στα 47,72 δολάρια ανά βαρέλι συμπληρώνοντας επτά διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed που ξεκίνησε σήμερα, με την πιθανότητα για μία αύξηση των επιτοκίων που σύμφωνα με αναλυτές ξεπερνά το 90% . Aξίζει να σημειωθεί ότι η επικεφαλής της Fed Janet Yellen είχε αναφέρει πως μια αύξηση των επιτοκίων θα είναι κατάλληλη εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για απασχόληση και πληθωρισμό. Και οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν.

Παράλληλα, οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ επηρέασαν τις συναλλαγές καθώς πολλοί εργαζόμενοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στα γραφεία τους και πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση εμφάνισαν οι τιμές παραγώγου στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, καθώς ενισχύθηκαν κατά 0,3%, σύμφωνα με το MarketWatch. Ειδικότερα, τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας αναφέρουν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού για την τελική ζήτηση ενισχύθηκε κατά 0,3% τον προηγούμενο μήνα, έναντι αύξησης 0,6% τον Ιανουάριο.

Αναφορικά με του δείκτες, ο Dow Jones έχασε 44,11 ή 0,21% ολοκληρώνοντας στις 20.837 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 18,97 μονάδων ή 0,32% στις 5.857 μονάδες. O S&P 500 έχασε 8,02 μονάδες ή 0,34% και έκλεισε στις 2.365 μονάδες.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ με ώθηση από την προοπτική αύξησης των επιτοκίων τον Μάρτιο. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε 0,4% στο 1,0606 από 1,0652 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,1% στα 1.202 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έχασε τρεις μονάδες βάσης στο 2,59%.

Πηγή: Sofokleousin.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα