Έτοιμες για την υπογραφή της συμφωνίας για το προσφυγικό Αθήνα και Βερολίνο

Θέμα ημερών φέρεται ότι είναι η υπογραφή της διμερούς συμφωνίας με τη Γερμανία για τις επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην «χρυσή τομή».

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρουν με τα «Νέα», η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέχρι την Τρίτη, ενώ σειρά θα πάρει η Ρώμη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Αθήνα θα δεχτεί την επιστροφή περίπου 2.000 μεταναστών, αλλά η κυβέρνηση αναφέρει ότι το Βερολίνο δεσμεύεται να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης και θα αποδεχθεί περισσότερα άτομα από εκείνα που θα στείλει πίσω.

Έτσι, όπως διαμηνύει η κυβέρνηση, επί της ουσίας ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα δεν πρόκειται να μεταβληθεί.

«Θέμα χρόνου η συμφωνία για το προσφυγικό με Ελλάδα – Ιταλία», διαμηνύει η Γερμανία

Μικρές είναι οι λεπτομέρειες που απομένουν για να υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγες η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Ελεονόρε Πέτερμαν. Υπογράμμισε παράλληλα ότι με βάση το επίπεδο στο οποίο έχουν φτάσει οι επαφές, οι συμφωνίες ανάμεσα σε Βερολίνο, Αθήνα και Ρώμη θα επιτευχθούν.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα