Έρευνα: 6 στους 10 Έλληνες είναι υπέρ της άμεσης αλλαγής του τηλεοπτικού τοπίου

Έρευνα της κοινής γνώμης που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών δείχνει πως οι πολίτες πιστεύουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία πως η διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών άργησε 27 ολόκληρα χρόνια γιατί συντηρούνταν το τρίγωνο της διαπλοκής

Οι πολίτες φαίνεται να επιθυμούν την άμεση αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά και το τέλος της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της έρευνας της Bridging Europe για την «Εφημερίδα των Συντακτών» επτά στους δέκα ερωτηθέντες αποδίδουν την απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων να γίνει ο διαγωνισμός στη βούλησή τους να συντηρούν το τρίγωνο της διαπλοκής «κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί», ενώ το 86% χαρακτηρίζει πέραν των προσδοκιών το τίμημα που συγκεντρώθηκε για τα δημόσια ταμεία.

Πάντως, οι πολίτες μοιάζουν να πιστεύουν πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού πως τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν προς όφελος των ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι επικοινωνιακό τρικ (60%), ενώ μόλις 4% μιλούν για κοινωνική δίκαιη λύση. Στο ίδιο επικριτικό πνεύμα προς τους πολιτικούς, οι ερωτηθέντες απαντούν πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις προτιμούσαν να συντηρούν το τρίγωνο της διαπλοκής “κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί” σε ποσοστό 75%, από το να θέσουν όρους και να διεξάγουν διαγωνισμό για τις άδειες.

Το 65% των ερωτηθέντων της έρευνας αναμένει άμεση αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου, μετά και την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, ενώ ένα 30% πιστεύει πως θα ήταν προτιμότερο να τελεσιδικήσουν οι προσφυγές.

 

*Η έρευνα έγινε για λογαριασμό της ΕΦΣΥΝ από την εταιρία Bridging Europe, από τις 7 ως τις 9 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1130 ατόμων από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και τη χρήση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα