Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές στη Γερμανία, ώστε να ξεκινήσουν επίσημα οι διαπραγματεύσεις για την συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού και την κατάρτιση κυβερνητικού προγράμματος μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Συγκεκριμένα, οι επίσημες διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν με συνάντηση των τριών αρχηγών, της Άγκελα Μέρκελ, του Χορστ Ζεεχόφερ και του Μάρτιν Σουλτς στα κεντρικά γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Βερολίνο. Θα ακολουθήσει διαβούλευση σε στενό κύκλο 15 εκπροσώπων και το απόγευμα η σκυτάλη θα περάσει στον διευρυμένο κύκλο των διαπραγματευτών.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε περίπου δύο εβδομάδες, προκειμένου να ακολουθήσουν οι καταληκτικές διαβουλεύσεις.

Στόχος της Καγκελαρίου είναι να υπάρχει συμφωνία το αργότερο ως τις 12 Φεβρουαρίου.

Νέα δημοσκόπηση αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τους Σοσιαλδημοκράτες

Νέα σφυγμομέτρηση συνιστά νέο πλήγμα για τους Σοσιαλδημοκράτες, αφού στην πρόθεση ψήφου υποχωρούν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες (σε σχέση με ανάλογη δημοσκόπηση πριν από 15 ημέρες) στο 19% – το χαμηλότερο ποσοστό από το Νοέμβριο του 1997 που άρχισε να διεξάγει δημοσκοπήσεις το Infratest dimap.

Σε άλλη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Insa προ διημέρου το SPD έπιασε ποσοστό μόλις 18% -μόνον 4% μπροστά από το AfD.

ατά δήλωση του αρχηγού τους οι Σοσιαλδημοκράτες προσέρχονται με αυτοπεποίθηση στις διαπραγματεύσεις και δεν πρόκειται να επιτρέψουν να τους ασκηθεί χρονική πίεση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα