Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές σήμερα Τετάρτη καθώς οι επενδυτές αναμένουν την κρίσιμη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ομόλογό του αργότερα αυτή την εβδομάδα στο περιθώριο ης συνόδου των G20.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei κέρδισε 1,11% στις 22.195.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,28%, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 1,05% και ο Shenzhen Composite επίσης κέρδισε 1,60%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,42%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημείωσε απώλειες 0,06% ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κέρδισε 0,77%.

Οι ασιατικές αγορές έλαβαν επίσης ώθηση και από το θετικό κλίμα που επικράτησε χτες στη Wall Street παρά το γεγονός πως ο Ντόναλντ Τραμπ επανέφερε στο προσκήνιο το ενδεχόμενο να επιβληθούν και νέοι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα, λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση του με τον Κινέζο ομόλογο του στο τέλος της εβδομάδας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Wall Street Journal ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι πολύ απίθανο να δεχτεί το αίτημα της κινεζικής κυβέρνησης να ανασταλεί η αύξηση του επιπέδου των δασμών από το 10% στο 25% στα κινεζικά αγαθά από τον Ιανουάριο του 2019.

Ο Τραμπ επανέλαβε παράλληλα ότι εάν οι εμπορικές συνομιλίες με το Πεκίνο δεν πάνε καλά θα επιβάλει δασμούς και στα υπόλοιπα κινεζικά αγαθά που προς το παρόν δεν επιβαρύνονται με δασμούς. “Εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, τότε θα επιβάλουμε δασμούς 10% ή 25% και στα υπόλοιπα [κινεζικά αγαθά] αξίας $267 δισ.”, δήλωσε στη WSJ.

Ο Τραμπ θα συναντήσει τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ στο πλαίσιο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G-20) στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, το Σάββατο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα