Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στην Ασία με τις κινεζικές αγορές να σημειώνουν άλμα και να ξεπερνούν το 4%.

Συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei κατέγραψε άνοδο 0,41% στις 22.264 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 2,22%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει κέρδη 4,22% και ο Shenzhen Composite σημειώνει άνοδο 4,81%.

Άνοδο 0,30% σημειώνει ο Kospi της Νότιας Κορέας. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 υποχωρεί κατά 0,58% και ο δείκτης της Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε κατά 0,10%.

Τους δείκτες ώθησε η δέσμευση της κινεζικής κυβέρνησης να λάβει μέτρα στήριξης μετά και την ανακοίνωση των αδύναμων, σε σχέση με τα αναμενόμενα, στοιχείων για το ΑΕΠ την Παρασκευή.

Το κινεζικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 6,5% το γ΄ τρίμηνο, επιβραδύνοντας από ανάπτυξη 6,7% το προηγούμενο τρίμηνο και χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών που έκαναν λόγο για ανάπτυξη 6,6%. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το α΄ τρίμηνο του 2009.

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Liu He πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της οικονομίας, σημειώνοντας ότι η ευρύτερη οικονομική κατάσταση παραμένει σταθερή και τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει διάφορα προγράμματα για να βοηθήσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα