Άνοδος στα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές περιμένουν την συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βιετνάμ.

Οι δύο άντρες έφτασαν στο Ανόι την Τρίτη και θα έχουν αργότερα σήμερα ιδιωτικό δείπνο, ενώ οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και αύριο με στόχο την υλοποίηση της δέσμευσης των Βορειοκορεατών για την αποπυρηνικοποίηση της χώρας. Η πρώτη σύνοδος κορυφής είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούνιο στη Σιγκαπούρη.

“Το Βιετνάμ ακμάζει όπως λίγα μέρη στον κόσμο. Η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε επίσης, και πολύ γρήγορα, εάν προχωρούσε σε αποπυρηνικοποίηση”, αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στο Twitter. “Οι δυνατότητες είναι θαυμάσιες, μία τεράστια ευκαιρία, όπως καμία άλλη στην ιστορία, για τον φίλο μου Κιμ Γιονγκ Ουν. Θα γνωρίζουμε πολύ σύντομα – πολύ ενδιαφέρον”.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 0,50% στις 21.556,51 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,4%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 0,4%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει επίσης 0,4%.

Την επενδυτική προσοχή συγκέντρωσαν παράλληλα και οι χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve Ζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο για την οικονομία και την πορεία της νομισματικής πολιτικής. Ο πρόεδρος της Fed επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει υπομονή φέτος και δεν θα βιαστεί να αυξήσει εκ νέου τα αμερικανικά επιτόκια μετά τις τέσσερις αυξήσεις του 2018, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση του ότι η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ισχυρό ρυθμό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα