Μέρκελ:Η προσφυγική κρίση «σημείο καμπής» για τη γερμανική πολιτική

αρχείο λήψης (2)

Η  γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ,θεωρεί πως είναι «σημείο καμπής» για τη γερμανική πολιτική η προσφυγική κρίση , εν μέσω επικρίσεων που δέχεται στη Γερμανία για τον χειρισμό στο θέμα αυτό.

Η Μέρκελ δήλωσε,η προσφυγική κρίση «θα αλλάξει σημαντικά την πολιτική μας και θα θέσει και πάλι νέες προτεραιότητες. Κάθε εποχή έχει τις δικές της απαιτήσεις. Αν σκεφτούμε τους πρόσφυγες, τότε θα παρατηρήσουμε ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία, στο Αφγανιστάν, δεν συμβαίνει πλέον κάπου μακριά, αλλά στην πόρτα μας. Και μας επηρεάζει».

Επιπλέον,τόνισε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να κάνει πολλά και αναφέρθηκε ειδικά στην καταπολέμηση των αιτίων της φυγής των ανθρώπων από την πατρίδα τους και στην ανάγκη να διατεθούν περισσότερα χρήματα στις περιοχές της κρίσης.«Δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα» σε γερμανικό έδαφος, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος και δήλωσε αποφασισμένη να διαχειριστεί την κρίση ώστε στο τέλος η Γερμανία να είναι ισχυρότερη, όχι ασθενέστερη.

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ, σε συνέντευξή του στην «Saarbruecker Zeitung», απέρριψε την κριτική εναντίον της καγκελαρίου και δήλωσε πεπεισμένος ότι η Μέρκελ διαθέτει αρκετή στήριξη ώστε να παραμείνει αδιαμφισβήτητη ως το τέλος της θητείας της.Όσον αφορά, μάλιστα, στην κριτική που ασκούν οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), χαρακτήρισε «απολύτως φυσιολογικό» να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα.