Γερμανία: 3500 διαδήλωσαν κατά της G20 μετά από αγώνα της St. Pauli στο Αμβούργο(Φώτο+Βίντεο)

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου της St. Pauli, ξεκίνησαν διαδηλώσεις εναντίον της G20. Στο γήπεδο οπαδοί του συλλόγου κρέμασαν πανό με συνθήματα όπως «G20 To Hell». Μετά το παιχνίδι ξεκίνησε πορεία από το γήπεδο με συμμετοχή περίπου 3500 ανθρώπων .

Οι κατασταλτικές δυνάμεις σταμάτησαν πρόσκαιρα τη πορεία, γιατί σύμφωνα με τους αστυνομικούς ρίχτηκαν πυροτεχνήματα, ωστόσο μπόρεσε να συνεχιστεί μετά αυτή τη σύντομη στάση. Όσοι κάλεσαν την διαδήλωση περίμεναν συμμετοχή κοντά στα 1000 άτομα , αλλά τελικά ήρθαν πολλά περισσότερα.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι η κυβέρνηση της πόλης του Αμβούργου θέλει να διαφημίσει την περιοχή της St. Pauli ως μια εναλλακτική περιοχή, ωστόσο κηρύσσει ξανά και ξανά την St. Pauli ως «επικίνδυνη ζώνη», όπου η αστυνομία έχει επιπλέον εξουσίες. Επίσης οι διοργανωτές είπαν ότι «αυτή είναι η γειτονιά μας, οι δρόμοι μας και οι πλατείες μας, τις οποίες δεν θα αφήσουμε να τις πάρουν από εμάς».

Η διαδήλωση είχε συνοδεία πολλούς αστυνομικούς οι οποίοι «προστάτευαν» την περιοχή που θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της G20. Τη Δευτέρα οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν. Η επικείμενη διάσκεψη κορυφής της G20 είναι ένα από τα κύρια θέματα αυτής των φετινών διαδηλώσεων της Mayday (1η Μαϊου) στη γερμανία

Η σύνοδος κορυφής της G20 τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί περίπου 1 χιλιόμετρο από το γήπεδο του Αμβούργου. Οι αστυνομικές αρχές σχεδιάζουν μια ζώνη απαγόρευσης για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης του Αμβούργου κατά τη σύνοδο κορυφής της G20. Η παρουσία των κατασταλτικών δυνάμεων προκάλεσε θυμωμένες αντιδράσεις πολλών ακτιβιστών. Αυτό το μήνα στη γερμανία έχουν γίνει πολλές επιθέσεις και διαδηλώσεις ενάντια στον καπιταλισμό, τις κρατικές υποδομές και τη σύνοδο κορυφής της G20.

Είτε υπάρχουν απαγορεύσεις είτε όχι οι κινητοποιήσεις ενάντια στη σύνοδο κορυφής της G20 συνεχίζονται.

 

Σχετικά Νέα