Ζυμώσεις ενόψει του 2ου γύρου εκλογών στο ΚΙΝΑΛ – Ανοιχτό το ενδεχόμενο ντιμπέιτ

Πυρετός ζυμώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κίνημα Αλλαγής, ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή.

Συνεχείς συσκέψεις των επιτελείων του Νίκου Ανδρουλάκη, νικητή του πρώτου γύρου και του Γιώργου Παπανδρέου, που ήρθε δεύτερος. Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των συνυποψηφίων τους που αποκλείστηκαν, αλλά και η απάντηση των «μονομάχων» στην πρόσκληση για ντιμπέιτ.

Προσκλήσεις σε ντιμπέιτ

Η ΕΡΤ έστειλε ήδη επιστολές στους δύο υποψηφίους για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ, ωστόσο, δεν έχει λάβει ακόμα επίσημη απάντηση.

Η πλευρά Παπανδρέου φέρεται έτοιμη να αλλάξει στάση, σε σχέση με τον πρώτο γύρο, όταν ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να απέχει.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Open, το βράδυ της Δευτέρας, τόνισε ότι επιβάλλεται ο δημόσιος διάλογος. Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συζήτηση για να καταλήξουν σε κοινά αποδεκτούς κανόνες με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η «τηλεμαχία», «όπως έγινε στον πρώτο γύρο».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη συμμετοχή των πολιτών, ανέφερε ότι ήταν τεράστια, καθώς και ότι ο ίδιος δεν περίμενε τόσο μεγάλη διαφορά από τους συνυποψηφίους του. Πρόσθεσε ακόμη ότι θεωρεί πως η υποψηφιότητά του εξέφρασε προτεραιότητες των πολιτών, όπως η ανανέωση.

Συμμαχίες για τον τελικό

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται γύρω από τις συμμαχίες για τον τελικό της Κυριακής. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που βρέθηκε στην τρίτη θέση, αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη ποια θα είναι η στάση του, ωστόσο, πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ που τον υποστήριξαν ανά την Ελλάδα, ήδη τάσσονται ανοιχτά υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη ενόψει δεύτερου γύρου.

Ανοιχτό παραμένει το ποιο «στρατόπεδο» θα επιλέξουν Π. Γερουλάνος, Π. Χρηστίδης και Χ. Καστανίδης, ο οποίος με δήλωσή του ευχήθηκε «καλή τύχη», στους δύο συνυποψήφιους που επικράτησαν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα