

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταναστευτική πολιτική που έχουν ακολουθήσει.
«Προβλέψιμο» χαρακτήρισε το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, εξηγώντας, παραλλήλως, και το «γιατί».
Ειδικότερα, «από το 2016 έχει υπογράψει η χώρα μας με την προηγούμενη κυβέρνηση (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) και εφαρμόζει και η σημερινή (σ.σ. της Νέας Δημοκρατίας) την Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας». Βάσει της συμφωνίας αυτής, συνέχισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, «η Ελλάδα αναλαμβάνει τους ανθρώπους αυτούς να τους συλλαμβάνει και να τους κρατά στο ελληνικό έδαφος εάν (δηλαδή προηγουμένως) περάσουν στην ελληνική επικράτεια».
Συνεπώς, προσέθεσε, «υπό την απειλή της σύλληψης και της κράτησης κάποιοι άνθρωποι μπαίνουν σε πολύ μεγαλύτερη διακινδύνευση. Οι πολιτικές αυτές είναι ανθρωποκτόνες και απάνθρωπες. Υπάρχει τεράστια υποκρισία και από τον κ. Μητσοτάκη και από τον κ. Τσίπρα, γιατί είναι δικές τους πολιτικές αυτές που οδηγούν τον κόσμο σε αυτήν την τρομακτική κατάληξη». Επαναλαμβάνοντας, εξ άλλου, ότι ως νομικός έχει υπερασπισθεί πολλούς πρόσφυγες, όπως επίσης και την προσωπική επιλογή της να υιοθετήσει μια οικογένεια προσφύγων που έχασε εν πλω τους γονείς, εν κατακλείδι ανέφερε: «Φυσικά και είναι ένοχοι οι διακινητές, ένοχοι, όμως, είναι και τα κράτη και οι κυβερνήσεις».
Στην προεκλογική ατζέντα υποσχέθηκε στους πολιτικούς της αντιπάλους πως δεν θα τους αφήσει σε ησυχία, όπως κατά λέξη είπε. ‘Αλλωστε, «ο κανονισμός της Βουλής μού δίνει τη δυνατότητα να παίρνω το λόγο για 12 λεπτά και εκτός σειράς. Αυτό δεν είναι προνόμιο, είναι ένα δικαίωμα για τους πολίτες, που θα το αξιοποιήσω». Υποσχέθηκε δε, πως θα κάνει πράξη την «αντιπολίτευση υπεράσπισης» των πολιτών.
Κληθείσα, τέλος, να σχολιάσει τις αντιδράσεις από πρώην υποψηφίους του κόμματός της, έκανε λόγο για «λυσσαλέο πόλεμο» από τις δυνάμεις του συστήματος, οι οποίες, συν τοις άλλοις, «έχουν βρει και προθύμους». Αντίστοιχες αλλαγές στη σειρά των ψηφοδελτίων έκανε και ο Γ. Βαρουφάκης, αλλά με αυτό δεν ασχολήθηκε κανείς, ανέφερε επίσης.
Σχετικά Νέα
ΠτΔ για εκδημία Πάπα: «Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας»
Την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε με συλλυπητήρια δήλωσή.
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.
Α. Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: «Επέλεξε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των φτωχών και των κατατρεγμένων»
Τη βαθιά του «θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς και όχι μόνο» για τον θάνατο του.
Ν. Κακλαμάνης για 21η Απριλίου: Η Δημοκρατία μας υπέστη μία μεγάλη πληγή η αιμορραγία της οποίας οδήγησε έως μία εθνική τραγωδία στην Κύπρο
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το προ 58ετίας πραξικόπημα.