

Έντεκα εργαζόμενοι έχουν παγιδευτεί σε υπόγειο φρεάτιο μετά από κατάρρευση του εδάφους στο ορυχείο Redwing της Ζιμπάμπουε, 270 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Χαράρε, ανακοίνωσαν οι αρχές την Παρασκευή.
Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, με τις πρώτες εκτιμήσεις να υποδεικνύουν ως πιθανή αιτία του ατυχήματος τις σεισμικές δονήσεις, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ορυχείων της Ζιμπάμπουε.
Η Metallon Corporation, στην οποία ανήκει το ορυχείο Redwing, επιβεβαίωσε το περιστατικό σε ξεχωριστή ανακοίνωση. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ομάδα διάσωσης για να απεγκλωβίσει τους παγιδευμένους ανθρακωρύχους, πρόσθεσε.
«Η ομάδα έχει κάνει αρκετές προσπάθειες διάσωσης. Ωστόσο, το έδαφος παραμένει ασταθές, καθιστώντας τις επιχειρήσεις διάσωσης μη ασφαλείς. Οι ομάδες μας αξιολογούν επιμελώς τις συνθήκες του εδάφους για να διασφαλίσουν ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης θα προχωρήσουν με ασφάλεια το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η Metallon.
Πηγή Reuters
Σχετικά Νέα
Φιντάν για αυτοδιάλυση PKK: “Ιστορική απόφαση – Θα παρακολουθήσουμε τα επόμενα βήματα”
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, δήλωσε ότι η ανακοίνωση από το Εργατικό.
Μερτς: Πρώτα κατάπαυση του πυρός και μετά συνομιλίες
Πρώτα κατάπαυση του πυρός και μετά συνομιλίες, ζήτησε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μετά την.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν, διαμηνύει το Ισραήλ παρά τη δέσμευση της Χαμάς να απελευθερώσει έναν όμηρο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν στο Ισραήλ ότι η απελευθέρωση του Ισραηλινοαμερικανού ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ.
O ισραηλινός στρατός καλεί τους κατοίκους τριών λιμανιών της Υεμένης να τα εκκενώσουν
Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε του κατοίκους τριών λιμανιών της Υεμένης, του Ρας Ίσα, της.