

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε «ισχυρό και απρόβλεπτο» τον Ντόναλντ Τραμπ και τον θεωρεί καθοριστικό παράγοντα για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.
«Ο Ντόναλντ Τραμπ ενδεχομένως να είναι καθοριστικός (…) σε αυτόν τον πόλεμο. Μπορεί να μας βοηθήσει να σταματήσουμε τον Πούτιν. Είναι πολύ ισχυρός και απρόβλεπτος», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τηλεοπτική συνέντευξη, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ «επιθυμεί πραγματικά τον τερματισμό του πολέμου» στην Ουκρανία.
Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ δημιουργεί στο Κίεβο ελπίδες για λήψη τολμηρών αποφάσεων σε ό,τι αφορά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξή της –, αλλά και ανησυχία για τυχόν μείωση της αμερικανικής βοήθειας σε στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο εξαιτίας των επικρίσεων που είχε εκφράσει προεκλογικά ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει απορρίψει το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου. Ωστόσο, πρόσφατα φάνηκε να ρίχνει νερό στο κρασί του, αποδεχόμενος να αναστείλει προσωρινά τις επιχειρήσεις για την απελευθέρωση κατεχόμενων εδαφών, με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας από το ΝΑΤΟ και αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.
Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, έχουν ρίξει στο τραπέζι την ιδέα ανάπτυξης ξένης στρατιωτικής δύναμης στην Ουκρανία σε περίπτωση επίτευξης ειρηνευτικής συμφωνίας, όμως ο Ζελένσκι ξεκαθαρίζει ότι μια τέτοια πρωτοβουλία δεν πρέπει να υπονομεύσει την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ξεκινά τις απολύσεις εργαζομένων στο γραφείο περιβαλλοντικής δικαιοσύνης
Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency- EPA) έστειλε ειδοποιήσεις λύσης συμβάσεων εργασίας.
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές σκέφτεται να κηρύξει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν διερευνά την πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το.
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.