Ζελένσκι: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ζητά από τους εταίρους του

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε σήμερα ότι οι σύμμαχοι της χώρας του χαλάρωσαν τις κυρώσεις που είχαν επιβάλει στη Ρωσία και ζήτησε να γίνει μια νέα προσπάθεια ώστε να επιβληθούν περαιτέρω τιμωρητικά μέτρα στη Μόσχα.

«Αυτή τη στιγμή παρατηρούμε ότι έχει γίνει μια πολύ μεγάλη παύση από τους εταίρους μας όσον αφορά τις κυρώσεις», είπε στο βραδινό, βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος. «Και (βλέπουμε) ενεργές ρωσικές προσπάθειες να αποφύγουν τις κυρώσεις», πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι είπε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η πίεση στη Μόσχα, με επίκεντρο τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, την πρόσβασή της σε μικροηλεκτρονικά και το χρηματοπιστωτικό σύστημα. «Υπάρχουν τρεις προτεραιότητες: περισσότερες κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, πραγματικοί περιορισμοί στα τσιπ και γενικώς τα μικροηλεκτρονικά που πηγαίνουν στους τρομοκράτες και συνέχιση του αποκλεισμού του χρηματοπιστωτικού τομέα», είπε. «Η επιθετική τακτική των κυρώσεων πρέπει να ξαναρχίσει», επέμεινε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Όλεχ Νικολένκο είπε νωρίτερα ότι το Κίεβο απορρίπτει κάθε υπόνοια χαλάρωσης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποκατάσταση της συμφωνίας εξαγωγής σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας. «Η χαλάρωση των κυρώσεων σε αντάλλαγμα για την επαναφορά της συμφωνίας για τα σιτηρά θα συνιστούσε νίκη του ρωσικού εκβιασμού και πρόσκληση στη Μόσχα για νέους εκβιασμούς», έγραψε στο Facebook.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα