Ζελένσκι: Η Ρωσία θα κλιμακώσει τις επιθέσεις της

Ο Ουκρανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα εντείνει τις επιθέσεις της αυτή την εβδομάδα, επισημαίνοντας στους Ευρωπαίους ότι και αυτοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για αύξηση των εχθροπραξιών καθώς το Κίεβο αναμένει την απόφαση για την προσπάθειά του για ένταξη στην ΕΕ.

«Αύριο (σ.σ. Σήμερα) ξεκινά μια ιστορική εβδομάδα», είπε ο Ζελένσκι σύμφωνα με τον Guardian σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του το βράδυ της Κυριακής, προσθέτοντας πως «υπήρξαν λίγες τέτοιες μοιραίες αποφάσεις για την Ουκρανία. Και σε μια τέτοια εβδομάδα, θα πρέπει να περιμένουμε μεγαλύτερη εχθρική δραστηριότητα από τη Ρωσία. Και όχι μόνο εναντίον της Ουκρανίας, αλλά και εναντίον άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Είμαστε έτοιμοι. Προειδοποιούμε τους εταίρους».

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρόκειται να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα για να λάβουν την τελική τους απόφαση σχετικά με την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας και το πόσο γρήγορα θα υλοποιηθεί.

Αν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ότι η Μόσχα δεν έχει «τίποτα εναντίον» της κίνησης, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η Ρωσία παρακολουθεί στενά την προσπάθεια του Κιέβου, ειδικά υπό το φως της αυξημένης αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών μελών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα