

Επιμένει ο Βολοντίρ Ζελένσκι ότι η Ρωσία έχει τη βοήθεια στρατιωτών από την Κίνα στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία κάνει «συστηματική δουλειά» στην Κίνα για να στρατολογήσει μαχητές για τον πόλεμό της στην Ουκρανία, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν δύο Κινέζους που πολεμούσαν για λογαριασμό της Μόσχας.
«Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά για συστηματική ρωσική δουλειά, ιδίως στο έδαφος και στη δικαιοδοσία της Κίνας, για τη στρατολόγηση πολιτών αυτού του κράτους για τον πόλεμο», ανέφερε σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
We continue to investigate all the circumstances surrounding the involvement of Chinese citizens in the Russian occupation forces.
The Security Service of Ukraine is carrying out the necessary procedural actions with the POWs recently captured in the Donetsk region. At the same… pic.twitter.com/beLlin1Qut
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) April 10, 2025
Ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας προκάλεσε τον θάνατο ενός αμάχου και τον τραυματισμό τριών, καθώς και ζημιές σε μη στρατιωτική υποδομή, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.
Η επίθεση προκάλεσε μεγάλη και εκτεταμένη πυρκαγιά, δήλωσε ο κυβερνήτης Σέρχιι Λισάκ μέσω ανάρτησής του στην εφαρμογή Telegram.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.