

Η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει με καμία πρόταση να παγώσουν οι σημερινές γραμμές του μετώπου στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία προκειμένου να «ηρεμήσει» η Μόσχα, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο Κίεβο.
Προέτρεψε επίσης τον κόσμο να μην δείξει κόπωση από τον πόλεμο, λέγοντας ότι αυτό θα αποτελούσε μεγάλη απειλή για ολόκληρο τον κόσμο.
Οι Ρώσοι κάλεσαν για νίκη στην Ουκρανία στη διάρκεια της κηδείας της Ντάρια Ντούγκινα- Διαβάστε
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία θα ανακαταλάβει την προσαρτηθείσα από την Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας με κάθε μέσο που θεωρεί σωστό, και ότι δεν θα συμβουλευόταν άλλες χώρες πριν το πράξει.
Έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο μετά την λήξη του φόρουμ Πλατφόρμα της Κριμαίας, που πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανία στο οποίο συμμετείχαν ηγέτες δεκάδων χωρών και οργανώσεις, οι περισσότεροι μέσω βιντεοδιάσκεψης.
Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει να παγώσουν οι γραμμές του μετώπου-1
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι υπόσχεται να απελευθερώσει την Κριμαία
Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχο, οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν νέα στρατιωτική ενίσχυση για την Ουκρανία, ύψους 3 δισ. δολ. Ταυτόχρονα, η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να στείλει στην Ουκρανία μια νέα παρτίδα όπλων αξίας 500 εκατ. ευρώ.
Σχετικά Νέα
Τελεσίγραφο Γερμανίας στον Πούτιν: Εκεχειρία στην Ουκρανία σήμερα, αλλιώς θα υπάρξουν νέες κυρώσεις
Η Γερμανία δίνει τελεσίγραφο στον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς θέλει να προετοιμάσει κυρώσεις κατά της.
Φτάνουν στις ΗΠΑ οι πρώτοι λευκοί Νοτιοαφρικανοί «πρόσφυγες
Οι πρώτοι 49 Αφρικάνερ, οι λευκοί Νοτιοαφρικάνοι που θεωρήθηκαν θύματα φυλετικών διακρίσεων και τους.
Η νέα μεταναστευτική πολιτική της Βρετανίας – «Η παραμονή δεν είναι δικαίωμα»
Η απόκτηση δικαιώματος παραμονής στη Βρετανία είναι «προνόμιο που πρέπει να κερδηθεί και όχι.
Θα στραφούν Temu και Shein στην Ευρώπη;
Ο Τραμπ κατάργησε το παραθυράκι που επέτρεπε στους Κινέζους λιανοπωλητές να στέλνουν προϊόντα απευθείας.