

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε την Πέμπτη ότι είναι έτοιμος για συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο μετά από συνάντηση με την Οντίλ Ρενό Μπασό, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), ο Ζελένσκι κατηγόρησε τον Πούτιν ότι «φοβάται να μιλήσει μαζί του» για τον τερματισμό του πολέμου.
«Χωρίς αμφιβολία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρόεδρος [Ντόναλντ] Τραμπ και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιστεύουν ότι η διπλωματία είναι αδύνατη χωρίς τη Ρωσία, χωρίς τον Πούτιν… Ως εκ τούτου, είπα ότι είμαι έτοιμος (για συνάντηση) εάν καταλήξουμε πώς μπορεί να τελειώσει αυτός ο πόλεμος», είπε σε δημοσιογράφους στο Κίεβο την Πέμπτη.
«Είμαστε έτοιμοι για διπλωματία, δεν έχω πρόβλημα με αυτό» δήλωσε.
Ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους υπογράμμισε τη σημασία μιας διαρκούς ειρήνης με ισχυρές εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία. Είπε επίσης ότι η αμερικανική πλευρά εργάζεται για το θέμα.
«Θα εργαστούμε για να έχουμε κοινή κατανόηση και όραμα. Ακόμα κι αν κάτι δεν αρέσει στη Ρωσία, χρειαζόμαστε ένα κοινό όραμα μεταξύ των εταίρων μας. Και τότε είμαστε έτοιμοι για διπλωματία» είπε ο Ζελένσκι.
Πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε την Τετάρτη σε ανάλογα σχόλια του Ουκρανού προέδρου ότι είναι έτοιμος να έχει απευθείας ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις «κενά λόγια».
Ωστόσο, ο Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Σχετικά Νέα
Η Ισημερινή Γουινέα συζητά με τις ΗΠΑ την υποδοχή μεταναστών υπό απέλαση
Ο αντιπρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας, ο Τεοντόρο Νγκέμα Ομπιάνγκ, επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα ότι.
Ουκρανία: «Φάρσα» η κατάπαυση του πυρός 72 ωρών που ζήτησε ο Πούτιν – Πάνω από 700 ρωσικές επιθέσεις
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παραβίασαν την τριήμερη κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ινδικός στρατός: Πακιστανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τη νύχτα μαζικές επιθέσεις με drones και πυρομαχικά
Ο Ινδικός Στρατός ανακοίνωσε ότι τη νύχτα μεταξύ 8 και 9 Μαΐου 2025, οι.
Η Κίνα ζητά από τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν αμέσως το εμπόλεμο Σουδάν
Η πρεσβεία της Κίνας στο Σουδάν κάλεσε χθες Πέμπτη τους Κινέζους υπηκόους να εγκαταλείψουν.