

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να πάει στη Μόσχα για απευθείας συνομιλίες με τη ρωσική ηγεσία για τον τερματισμό του πολέμου.
“Εξ ονόματος της χώρας μου, θα ήμουν έτοιμος να επισκεφτώ οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Όμως, ασφαλώς όχι τώρα και σίγουρα όχι τη Μόσχα. Αυτό απλώς αποκλείεται”, φέρεται να είπε στο ρωσικό μέσο ενημέρωσης Mediazona. Η συνέντευξη αυτή αναδημοσιεύτηκε στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.
“Παρ’ όλ’ αυτά, υπό διαφορετικές συνθήκες και με διαφορετική ηγεσία στη Μόσχα, τα πάντα θα ήταν πιθανά”, πρόσθεσε.
Ο Ζελένσκι είπε στη συνέντευξη ότι η πολιτική ηγεσία της Ρωσίας διέπραξε ένα “καταστροφικό λάθος” με την εισβολή στη χώρα του και εξαιτίας της ο ρωσικός λαός επωμίζεται τις ευθύνες των ηγετών του.
“Από τώρα και στο εξής πολλές χώρες δεν θα αναρωτιούνται αν κάποιος είναι καλός ή κακός Ρώσος. Όλοι οι Ρώσοι θα αντιμετωπίζονται άσχημα. Η Ρωσία το έκανε αυτό. Σε τελική ανάλυση, δεν με αφορά αλλά θα πρέπει να φοβίζει τον ρωσικό λαό”, κατέληξε.
Σχετικά Νέα
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει την επικείμενη πελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινου ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ, που κρατείται.
Ο Νετανιάχου στέλνει αντιπροσωπεία στην Ντόχα για διαπραγματεύσεις για τους ομήρους
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να στείλει αντιπροσωπεία στη Ντόχα του Κατάρ.
Βρετανία και Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ συζήτησαν την περαιτέρω υποστήριξη προς την Ουκρανία
Η Βρετανία και οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας.
Κομισιόν: Χαιρετίζουμε την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας – Αξιολογούμε τη συμφωνία Ουάσιγκτον – Λονδίνου
“Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα ανακοίνωσαν ότι σε κάποιο βαθμό.