Ζεϊμπέκ Χουσεΐν: Η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του μειονοτικού βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής της Βουλής για τα αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης τόνισε προκλητικά πως «η Τουρκία είναι κοσμικός κράτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα». Μάλιστα για να στηρίξει το επιχείρημα του, πρόσθεσε ότι στην γειτονική χώρα τα σχολικά μαθήματα δεν ξεκινάνε ποτέ με προσευχή.

«Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα που δεν είναι. Στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το κοράνι» είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας ένταση. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης που εκλέγεται στη Ροδόπη είπε πως «είναι τραγικός ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος. Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Υπάρχει επικρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξιθρησκεία αλλά υπάρχει ισχυρή και θρησκευτική και κοσμική παράδοση». «Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη θέση του μειονοτικού βουλευτή και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Κατρούγκαλος: Άλλο εννοούσε
Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Άλλο ήθελε να πει ο Ζεϊμπέκ. Αυτό που εννοούσε ήταν ότι πρέπει να γίνουν βήματα για τον πλήρη προσδιορισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα