Ζαββός: H πρόταση μομφής δείχνει κρίση ταυτότητας στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στον πτωχευτικό κώδικα, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παραβλέπει για λόγους στείρας αντιπολίτευσης τον καινοτομικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου»

Οξύμωρη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, «ιδίως αν σκεφτεί κανείς όσα έχει πετύχει το οικονομικό επιτελείο και ο Χρήστος Σταϊκούρας σε 15 μόνο μήνες και ιδίως εάν τα συγκρίνουμε και με τα έργα της 5ετούς κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε ο κ. Ζαββός, η πρόταση έρχεται σε μια άκαιρη συγκυρία όπου καταγράφονται ταυτόχρονα υγειονομική, εθνική και οικονομική κρίση.

«Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να προβάλει ενστάσεις, δίνοντας τάχα μαθήματα οικονομικής, τραπεζικής και κοινωνικής ευαισθησίας. Αυτοί που αποδείχθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν την κρίση όταν ήταν στην κυβέρνηση, αυτοί που ως μαθητευόμενοι μάγοι έπαιξαν τη χώρα στα ζάρια, αυτοί που άφησαν αχρείαστα χρέη και έστειλαν στην αλλοδαπή, ότι καλύτερο έχει η χώρα», σημείωσε.

Εάν δείχνει κάτι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Ζαββός, «είναι ότι υπάρχει κρίση ταυτότητας στον ΣΥΡΙΖΑ και έλλειψη ουσιαστικών πολιτικών προτάσεων».

Η ΝΔ, συνέχισε, δεν χαρίζει σε κανέναν το προνόμιο της κοινωνικής ευαισθησίας. «Έχει κάνει πλήθος παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην ανακούφιση των πιο ευάλωτων εισοδηματικών στρωμάτων», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Αναφερόμενος στον πτωχευτικό κώδικα, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παραβλέπει για λόγους στείρας αντιπολίτευσης τον καινοτομικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, που έχει στόχο να απεγκλωβίσει τους οφειλέτες από προηγούμενους, αντίστοιχους νόμους, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους από την οικονομική ζωή της χώρας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα