Ζανέτ Τσίπρα: Δεν θα επιτρέψω να διασύρουν τη μνήμη του πατέρα μου (Βίντεο)

«Ως εδώ!». Την παρέμβαση της αδελφής του Αλέξη Τσίπρα, Ζανέτ Τσίπρα, προκάλεσε η συζήτηση που έχει ξεσπάσει με αφορμή την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, για τις «δουλειές που έκανε η οικογένεια Τσίπρα με τη Χούντα».

Μετά την ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Facebook, με την οποία υπερασπίστηκε τη μνήμη του πατέρα του, σειρά πήρε η αδελφή του, Ζανέτ.

Η κ. Τσίπρα σε τηλεφωνική της παρέμβαση στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» στην ΕΡΤ μίλησε για «πολιτική σκοπιμότητα» και ερωτηθείσα αν θα την κάλυπτε μία συγγνώμη, υπογράμμισε: «Ναι, θα με κάλυπτε η δημόσια συγγνώμη».

«Θα έπρεπε να υπάρχει όριο. Μπορεί ο αδελφός μου να είναι πρωθυπουργός της χώρας και να συμπεριφέρεται με τους περιορισμούς του πολιτικού πολιτισμού που έχει και οφείλει να έχει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα αφεθεί να αμαυρίζεται η μνήμη του πατέρα μας, για την όποια πολιτική σκοπιμότητα. Τέτοιος κατήφορος από πολιτικούς με διακριτούς θεσμικους ρόλους, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί», τόνισε η Ζανέτ Τσίπρα και μιλώντας για τον πατέρα της, Παύλο, είπε:

«Εγώ είμαι κόρη, δεν είμαι πολιτικός. Είμαι η κόρη του, το παιδί του. Είμαι το παιδί που τον γνώρισε, τον έζησε, τον θαύμαζα και τον θαυμάζω και εγώ ξέρω πάρα πολύ καλά γιατί. Μα πάρα πολύ καλά. Ήταν ένας σωστός άνθρωπος, δημοκράτης, αριστερός αγωνιστής, αγωνιστής της ζωής. Δεν θα επιτρέψω, σας μιλάω ειλικρινά, να τον πιάνουν στο στόμα τους και να διασύρουν τη μνήμη το άδικα για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. Ως εδώ, τέλος! Πραγματικά»!.

Σχετικά Νέα