Ο Ζαν Μαρί Λεπέν, επίτιμος πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και πατέρας της Μαριν Λεπέν, απογοητεύτηκε για την ήττα αλλά πρόσθεσε ότι αποτελεί ευκαιρία για να οργανωθεί η «επικείμενη νίκη».
«Πίστεψε για μια στιγμή ότι αυτή τη φορά ήταν πιθανό», δήλωσε ο 94χρονος ακροδεξιός πολιτικός ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε καταφέρει να περάσει το κόμμα στον β’ γύρο των προεδρικών το 2002 έναντι του Ζακ Σιράκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους της εφημερίδας Parisien και του Nouvel Observateur, την ώρα που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.
Έσπευσε ωστόσο να συγχαρεί την κόρη του λέγοντας; «Ξέρει αυτό που σκέφτομαι, ότι η καρδιά μου χτυπάει γι’ αυτήν και για τους αγωνιστές μας. Έκανε ό,τι μπορούσε».
«Εδώ και περίπου μισό αιώνα οι ιδέες μας εξελίσσονται παράλληλα με την εξέλιξη των γεγονότων. Είναι τα γεγονότα που όταν προκύπτουν μάς δικαιώνουν και, κατά κάποιο τρόπο, νομιμοποιούν τον αγώνα μας που συχνά καταγγέλλεται βίαια από την κατά καιρούς εξουσία», πρόσθεσε.
Κατέληξε ότι «είναι ώρα να οργανώσουμε την επικείμενη νίκη» ενώ παραδέχθηκε ότι η εγγονή του, Μαριόν Μαρεσάλ, που εντάχθηκε στο κόμμα του Ερίκ Ζεμούρ, έκανε «ένα λαθάκι».