Ζάκυνθος: Δεύτερο κρούσμα σε εργαζόμενο σούπερ μάρκετ

Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο του καταστήματος lidl στη Ζάκυνθο, ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση επικοινωνίας της εταιρείας.

Σύμφωνα με την εταιρία έχουν γίνει τεστ σε όλο το προσωπικό.

Από αυτά 25 ήταν αρνητικά, ένα ακόμη θετικό (δεύτερο δηλαδή από το αρχικό) και αναμένουμε αποτελέσματα από 11 ακόμη εξεταζόμενους.

Όλοι οι εργαζόμενοι θα μείνουν σπίτι τους (θετικοί και αρνητικοί) σε προληπτική καραντίνα επί 14 ημέρες.

Τα κατάστημα έχει ανοίξει από χθες το απόγευμα και λειτουργεί με προσωπικό που ήρθε εκτός Ζακύνθου.

Το μήνυμα από το 112

Την προσοχή κατοίκων και επισκεπτών της Ζακύνθου, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στο νησί, εφιστά μήνυμα που εστάλη, χθες Σάββατο, από το 112.

Στο μήνυμα, το οποίο είναι γραμμένο σε ελληνικά και αγγλικά, αναφέρεται:

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στη Ζάκυνθο. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς. Ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας», σημειώνεται στο μήνυμα του 112 που παραπέμπει στον σύνδεσμο με τα έκτακτα μέτρα για το νησί που αποφασίστηκαν».

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν την Παρασκευή είναι τα ακόλουθα:

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

– Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ζακύνθου και στην Π.Ε. Λέσβου.