Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία μνήμης στην Αθήνα για τα τρία χρόνια από την δολοφονία του

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το διπλό λιντσάρισμα σε δημόσια θέα του Ζακ Κωστόπουλου, -το πρώτο από πολίτες και το δεύτερο από αστυνομικούς- έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία δεκάδων μαρτύρων.

Ο 33χρονος ακτιβιστής άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο, με το ιατροδικαστικό πόρισμα να βεβαιώνει το προφανές: τον θάνατό του λόγω πολλαπλών χτυπημάτων σε διάφορα σημεία του σώματός του και το κεφάλι.

Η πολυαναμενόμενη δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις στις 20 Οκτωβρίου και στο εδώλιο θα καθίσουν δύο καταστηματάρχες της περιοχής, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται για το κακούργημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια του 33χρονου ζητά εξαρχής την αλλαγή του κατηγορητηρίου και συγκεκριμένα σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Υπενθυμίζεται ότι, στις 6 Νοεμβρίου του 2020, η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, αναβλήθηκε επ’ αόριστο λόγω κορωνοϊού.

Το δικαστήριο έκρινε ότι, λόγω των συνθηκών και της υφιστάμενης ΚΥΑ που όριζε μέγιστο αριθμό 15 ατόμων στη δικαστική αίθουσα, η δίκη δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Σήμερα, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο του θανάτου του, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία μνήμης στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα