Ζαχάροβα: Βαθιά ανήθικη πράξη, η μη πρόσκληση Πούτιν στην κηδεία της Ελισάβετ

Την οργίλη αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε η ενέργεια των Βρετανικών Αρχών, να μην προσκαλέσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα. Με δεδομένο ότι οι προσκεκλημένοι αρχηγοί κρατών ξεπερνούν τους 100, ενώ συνολικά οι παρόντες επίσημοι στην κηδεία αγγίζουν τους 2.000, ο Πούτιν δεν προσκλήθηκε εξαιτίας της αιματηρής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Είναι μια βαθιά, ανήθικη πράξη», ανέφερε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτηρίζοντας με τα παραπάνω λόγια την μη πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν, στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Βλέπουμε αυτή την απόπειρα να χρησιμοποιηθεί μια εθνική τραγωδία, η οποία έχει αγγίξει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, για γεωπολιτικούς σκοπούς και για να πλήξει τη χώρα μας», δήλωσε ακολούθως η Ρωσίδα αξιωματούχος.

Στη συνέχεια η Μαρία Ζαχάροβα, πρόσθεσε ότι ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος, έτσι κι αλλιώς δεν σκόπευε να παραστεί στην κηδεία.«Προκαλεί έκπληξη ότι δεν έχει προσκληθεί κανένας ρώσος αξιωματούχος» επισήμανε ακόμη η Ζαχάροβα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα