

Η Μόσχα εξέφρασε σήμερα «βαθιά ανησυχία» για την ανταλλαγή πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, καλώντας και τα δύο μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.
«Παρατηρούμε με βαθιά ανησυχία την εξέλιξη των γεγονότων, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε επανάληψη μιας στρατιωτικής σύγκρουσης μεγάλους κλίμακας και να επιδεινώσουν περαιτέρω την ήδη αξιοθρήνητη ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, «μια περαιτέρω κλιμάκωση προκλήθηκε από τα πυρά της ισραηλινής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας στις 5 Αυγούστου, στα οποία παλαιστινιακές οργανώσεις απάντησαν πραγματοποιώντας μαζικούς και αδιάκριτους βομβαρδισμούς στο ισραηλινό έδαφος».
Σχετικά Νέα
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.