Ζαχάροβα: Οι κυρώσεις της Δύσης ευθύνονται για την επισιτιστική κρίση

Σε γραπτή της δήλωση η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, ισχυρίστηκε πως «τα δυτικά καθεστώτα» και «οι παράνομες κυρώσεις» ευθύνονται για την επισιτιστική κρίση, ενώ παρουσίασε στοιχεία που υποστηρίζουν ότι τα επίπεδα παραγωγής και εμπορίου σιτηρών είναι υψηλότερα από τα προηγούμενα χρόνια, δηλώνοντας ότι «θα υπάρχουν περισσότερα σιτηρά στον κόσμο».

«Οι εκπρόσωποι της Δύσης χρησιμοποιούν κάθε μέσο, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ, για να κατηγορήσουν τη Ρωσία ότι μειώνει την ποσότητα σιτηρών που διατίθεται στην αγορά μέσω των ενεργειών της, καταστρέφοντας τις επιχειρήσεις σιτηρών που, σύμφωνα με τη Δύση, έχουν ανεβάσει τις τιμές για το σιτάρι και άλλα δημητριακά. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα σιτηρά στην αγορά από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, και το εμπόριο είναι επίσης αυξημένο» ανέφερε η Ζαχάροβα σύμφωνα με τον Guardian.

Εν συνεχεία, υποστήριξε ότι τα αίτια της ανόδου των τιμών και των ελλείψεων είναι

«Συστηματικά λάθη που έκανε η Δύση όταν κάνει προβλέψεις για την αγροτική της πολιτική».
«Ο παγκόσμιος πληθωρισμός που προκλήθηκε από κοντόφθαλμους οικονομικούς και νομισματικούς μηχανισμούς που χρησιμοποίησε η Δύση κατά τη διάρκεια της πανδημίας».
«Η κακοσχεδιασμένη μετάβαση της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής στην πράσινη ενέργεια με βάση την αναγκαστική εισαγωγή τεχνολογιών βιοκαυσίμων».
«Οι παράνομες κυρώσεις που διέκοψαν τις καθιερωμένες αλυσίδες βασικού χρήματος».
Καταλήγοντας, τόνισε πως «όσον αφορά στο αν ο λιμός είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο, οι ειδικοί προβλέπουν όλο και περισσότερο ένα απαισιόδοξο αποτέλεσμα. Πιστεύουν ότι πολλές χώρες θα πληγούν και ακόμη περισσότερες θα εξαθλιωθούν. Τα δυτικά καθεστώτα που υποκινούν και προκαλούν την καταστροφή πρέπει να κατηγορηθούν γι’ αυτό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα