

Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι συμφώνησε να εξασφαλίσει την ασφαλή ναυσιπλοΐα στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν επίσης να αναπτύξουν μέτρα για να σταματήσουν τα πλήγματα στις ρωσικές και στις ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις για περίοδο 30 ημερών που άρχισε στις 18 Μαρτίου, προστίθεται στην ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας.
Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα και η Ουάσινγκτον επικροτούν τις προσπάθειες “τρίτων χωρών” που αποσκοπούν στη διευκόλυνση της εφαρμογής των συμφωνιών για τη ναυσιπλοΐα στη Μαύρη Θάλασσα και τα πλήγματα στις ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Ρωσία και την Ουκρανία, τις οποίες ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
“Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τις καλές υπηρεσίες των τρίτων χωρών για την υποστήριξη της εφαρμογής των συμφωνιών στους τομείς της ενέργειας και της ναυτιλίας”, τονίζει η ρωσική προεδρία, ενώ οι Ευρωπαίοι παραμένουν επί του παρόντος στο περιθώριο των συνομιλιών για την Ουκρανία.
Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια είναι ρωσική εγκατάσταση και η μεταφορά του ελέγχου του στην Ουκρανία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα είναι αδύνατη.
Η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε επίσης ότι η από κοινού λειτουργία του εργοστασίου αυτού δεν είναι αποδεκτή, καθώς θα ήταν αδύνατο να εξασφαλιστεί σωστά η φυσική και η πυρηνική ασφάλεια του σταθμού.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: «Φάρσα» η κατάπαυση του πυρός– Πάνω από 700 ρωσικές επιθέσεις
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παραβίασαν την τριήμερη κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Η Ισημερινή Γουινέα συζητά με τις ΗΠΑ την υποδοχή μεταναστών υπό απέλαση
Ο αντιπρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας, ο Τεοντόρο Νγκέμα Ομπιάνγκ, επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα ότι.
Ουκρανία: «Φάρσα» η κατάπαυση του πυρός 72 ωρών που ζήτησε ο Πούτιν – Πάνω από 700 ρωσικές επιθέσεις
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παραβίασαν την τριήμερη κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ινδικός στρατός: Πακιστανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τη νύχτα μαζικές επιθέσεις με drones και πυρομαχικά
Ο Ινδικός Στρατός ανακοίνωσε ότι τη νύχτα μεταξύ 8 και 9 Μαΐου 2025, οι.