Ζαχαριάδης: Προσφυγόπουλα και μαμάδες θα «πατάξει» ο Κ. Μητσοτάκης;

Σοκάρουν οι εικόνες που είδαμε στα Εξάρχεια, τα προσφυγόπουλα και οι μαμάδες τους είναι η παραβατικότητα που θέλει να πατάξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

«Σοκάρουν οι εικόνες που είδαμε σήμερα στα Εξάρχεια», είπε ο κ. Ζαχαριάδης, «όταν έλεγε ο κ. Μητσοτάκης για τους παραβάτες και τους εγκληματίες στα Εξάρχεια, εννοούσε τα μικρά προσφυγόπουλα και τις μαμάδες τους; Εμείς όταν είμασταν κυβέρνηση είχαμε προσπαθήσει να συγκρουστούμε με τα φαινόμενα παραβατικότητας».

Υπογράμμισε το γεγονός ότι «δόθηκε τρομακτική επικοινωνιακή διάσταση από το πρωί και πρέπει να μην σταθούμε στην επικοινωνία αλλά να δούμε την ουσία. Αν η ουσία εστιάζεται στα μικρά προσφυγόπουλα και τις μαμάδες τους, τότε έχουμε έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη της πραγματικότητας και την διαχείρισης των καταστάσεων. Σε καμία περίπτωση τα μικρά παιδία και οι μαμάδες τους δεν είναι πυρήνας αναταραχής».

Στην αρχή της συνέντευξης ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε σε αυτά που συμβαίνουν στον Αμαζόνιο και την περιβαλλοντική καταστροφή που είναι σε εξέλιξη, σημειώνοντας ότι «δεν έχουν λάβει την έκταση που πρέπει» στην επικαιρότητα της χώρας μας, «είναι ίδιον της πολιτικής και κοινωνικής μας πραγματικότητας μεγάλες ειδήσεις και σημαντικές αλλαγές να τις σχολιάζουμε εκ των υστέρων, ή να τις υποτιμούμε … Είμαστε σε μία επιταχυνόμενη κλιματική κρίση», όπως τόνισε, θυμίζοντας τις τεράστιες πυρκαγιές στην Σιβηρία και την Αλάσκα, την απώλεια ενός ιστορικού παγετώνα στην Γροιλανδία, τις συνεχείς προειδοποιήσεις για έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια αλλά και τα νέα ιστορικά υψηλά θερμοκρασιών.

«Ή συνειδητοποιούμε ότι στην Γη είμαστε όλοι μαζί και αν απορρυθμιστεί το κλίμα όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες, ή δεν το κατανοούμε, κλεινόμαστε στο καβούκι μας και εκ των υστέρων ερχόμαστε να διαπιστώσουμε τις τραγικές συνέπειες για όλους», είπε χαρακτηριστικά. «Αυτούς που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν», συνέχισε, «δεν μπορούμε να τους πείσουμε, μπορούμε όμως να τους πιέσουμε τόσο πολιτικά όσο και σε επίπεδο επικοινωνίας.

Τόνισε επίσης ότι «η κλιματική αλλαγή είναι μία βαθιά ταξικά φορτισμένη μεταβολή, αυτοί που δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την μεταβολή του κλίματος, που καταναλώνουν ενεργειακούς πόρους, που έχουν πάρει τα ωφελήματα από την ανάπτυξη και την κατανάλωση, ενώ αυτοί που την υφίστανται είναι αυτοί που δεν έχουν πάρει ωφελήματα … ιδίως για την Αριστερά και την δική μας Αριστερά με το ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο και πρόσημο κοινωνικής δικαιοσύνης, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής είναι από τις πολύ μεγάλες προκλήσεις του 21ου αιώνα».

Σχετικά Νέα