Ζαχαριάδης: Κραυγαλέα ασυνέπεια προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων από τη ΝΔ

Για «κραυγαλέα ασυνέπεια προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων» από την πλευρά της νέας κυβέρνησης έκανε λόγο ο βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» και την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» με την Ευγενία Χατζηγεωργίου.Σχετικά με το πρώτο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, ανέφερε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί μέσα στις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησής της να ελέγξει τους πάντες και τα πάντα» και σημείωσε πως «δεν είναι τυχαίο ότι αυξάνει τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων σε υπουργούς και υφυπουργούς όπως και στην προεδρία της κυβέρνησης». Ανέφερε πως «είναι από τα πρώτα δείγματα αρνητικής γραφής της νέας διακυβέρνησης μαζί με άλλα ζητήματα όπως η υπαγωγή και της ΕΡΤ και του ΑΜΠΕ απευθείας στον πρωθυπουργό, που δείχνουν ότι θέλουν να έχουν έναν απόλυτο έλεγχο της εξουσίας σε όλα τα επίπεδα».

Για το στίγμα της νέας κυβέρνησης, σημείωσε πως «είναι αρκετά νωρίς, θα πρέπει να περιμένουμε ένα χρονικό διάστημα πριν μπορέσουμε να έχουμε μία πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα», ωστόσο δήλωσε «αιφνιδιασμένος αρνητικά από μερικές κινήσεις και ουσιαστικού και συμβολικού χαρακτήρα». «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι στη θέση του γγ Τουρισμού θα τοποθετούσαν κάποιον εν έτει 2019, ο οποίος θα είχε φιλοχουντικές απόψεις και θα ήταν υμνητής του Παπαδόπουλου», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς η νέα διακυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει παραθυράκια για τέτοιες απόψεις και για τέτοια πρόσωπα, την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός την αυθεντική έκφραση αυτών των απόψεων την απέκλεισε από το Κοινοβούλιο μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στην Βουλή των Ελλήνων».

Σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε πως «Η ΝΔ σφιχταγκαλιάστηκε με απόψεις οι οποίες μιλούσαν για μειωμένη εθνική ευθύνη, για προδοσία, για εθνική υποχώρηση, για επιζήμια συμφωνία κλπ. Τώρα που η ΝΔ έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και που βλέπουν ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες αναθεώρησης αλλά ταυτόχρονα και ότι αυτή η συμφωνία παράγει θετικά αποτελέσματα -και τα ομολογούν και οι ίδιοι- για την ειρήνη, την σταθερότητα και την συνανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, όλοι αυτοί που τους είχανε χαϊδέψει συναισθηματικά και πολιτικά και τους είχαν ωθήσει σε ακραίες πολιτικές τοποθετήσεις, είναι λογικό ένα μέρος τους, να γυρνάει εναντίον τους».

Σχετικά Νέα