

Σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση θέτει ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κώστας Ζαχαριάδης με αιχμή μία αποστροφή λόγου του πρωθυπουργού, ο οποίος κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, ανέφερε, όπως επισημαίνει, ότι «μετέφερε την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας σε καινούργιο κτίριο γιατί το κτίριο που στεγαζόταν (Ευαγγελιστρίας 2) ‘μάλλον θα ήταν το πρώτο που θα κατέρρεε σε επικείμενο σεισμό…’».
«Τα ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα» αναφέρει ο κ. Ζαχαριάδης και καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει:
«Γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο ο Πρωθυπουργός για την στατικότητα του κτιρίου;
Αν έχει πληροφορίες για πιθανή επικινδυνότητα του κτιρίου, γιατί δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για ένα κτίριο που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας και από το οποίο διέρχονται χιλιάδες πολίτες καθημερινά;
Η κυβέρνηση θεωρεί τους υπαλλήλους (150 με 200) του ΥΠΕΣ που εργάζονται σε υπηρεσίες του εν λόγω κτιρίου αναλώσιμους;
Η κυβέρνηση θεωρεί τους υπαλλήλους καταστημάτων που στεγάζονται στο εν λόγω κτίριο αναλώσιμους;
Εφόσον το κτίριο είναι επικίνδυνο, γιατί ο ΥΠΕΣ ετοιμάζεται να μεταφέρει στους ορόφους 4 και 5 την Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας και το Ειδικό Ληξιαρχείο;».
«Είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός της χώρας να προβαίνει από βήματος της Βουλής σε τέτοιες δηλώσεις; Σε κάθε περίπτωση δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: ή ο Πρωθυπουργός έχει δίκιο οπότε πρέπει άμεσα να εκκενωθεί το κτίριο, ή ο Πρωθυπουργός λειτουργεί εντελώς ανεύθυνα οπότε πρέπει άμεσα να εκκενωθεί το Μέγαρο Μαξίμου» καταλήγει ο κ. Ζαχαριάδης.
Σχετικά Νέα
Live η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Κρήτης του ΠΑΣΟΚ
Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με το Ηράκλειο η ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα.
Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης
«Προχωράμε για το Συνέδριο δηλώνοντας την κοινή μας βούληση για την κοινωνική και πολιτική.
Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα τη Σαντορίνη, όπου πραγματοποίησε.
Συνεργασία για τα Τέμπη με την Πλεύση Ελευθερίας προανήγγειλε ο Στ. Κασσελάκης – Κωνσταντοπούλου: «Εφόσον οι βουλευτές του στηρίξουν την πρόταση μας θα το προωθήσουμε»
Συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα των Τεμπών προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης,.