Ζαχαράκη: Η κοπέλα στους Αγίους Αναργύρους αφέθηκε μόνη της στην πιο κρίσιμη στιγμή – Να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχει πλαίσιο προστασίας

Για τους χειρισμούς των αστυνομικών στην υπόθεση δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων μίλησε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας αρχικά ότι «η κοπέλα αφέθηκε μόνη της στην πιο κρίσιμη στιγμή».

«Να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχει πλαίσιο προστασίας για την ενδοοικογενειακή βία, παρά τη σωρεία λαθών. Έχουν απομακρυνθεί από τη θέση τους όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αλλά και ο χειριστής του 100 με αυτό το ανεκδιήγητο “δεν είναι το περιπολικό ταξί”», είπε η υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Κληθείς να απαντήσει στις διαβεβαιώσεις ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την ίδια, θα προχωρήσουν στη σύσταση μονάδων αντιμετώπισης έμφυλης βίας και ότι στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα υπήρχε ανάλογη μονάδα, η κ. Ζαχαράκη είπε «Στο συγκεκριμένο τμήμα υπήρξε σωρεία λαθών που ελέγχονται οι υπαίτιοι», ενώ στην ερώτηση πού μπορεί να απευθυνθεί ένα άτομο που υφίσταται βία, η υπουργός είπε ότι «το τηλεφωνικό κέντρο 15900 έχει δεχθεί στους 3 πρώτους μήνες 1.579 έχουν μιλήσει και ζητήσει βοήθεια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα