Ζαχαράκη για σχολεία: Καθόλου εύκολο το εγχείρημα να βρούμε αίθουσες

«Καθόλου εύκολο το εγχείρημα να βρούμε αίθουσες» δήλωσε η υφυπουργός παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ερωτηθείσα τι θα γίνει με τα σχολεία που υπάρχουν πολλά παιδιά μέσα σε μια αίθουσα. Τι πρωτόκολλο πρέπει να ακολουθείται σε περίπτωση κρούσματος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», η Σοφία Ζαχαράκη ξεκαθάρισε ότι δεν είναι εύκολο να βρεθούν αίθουσες για τα παιδιά. Αναφορικά με τους αρνητές της μάσκας τόνισε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν έχουν τιμωριτικό χαρακτήρα και στόχος είναι συννενόηση και η επικοινωνία ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου από την πλευρά του ανέφερε ότι γίνεται αγώνας δρόμου ώστε στο πρώτο χτύπημα του κουδουνιού στα σχολεία να είναι όλα έτοιμα για την ασφαλή λειτουργία τους.

Αυτή η διαδικασία θα ακολουθηθεί εάν εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα
Στη ενημέρωση της Παρασκευής για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρας μας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου, περιέγραψε το πώς θα γίνεται η διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων στα σχολεία.

«Σε κάθε σχολική μονάδα έχει οριστεί υπεύθυνος διαχείρισης κορωνοϊού, καθώς και αναπληρωτής του. Ο υπεύθυνος διαχείρισης οφείλει να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων. Έχει την ευθύνη επικοινωνίας με τις οικογένειες των παιδιών, την οικία διεύθυνση εκπαίδευσης, την διεύθυνση δημόσιας υγείας των περιφερειών και εφόσον κριθεί αναγκαίο και τον ΕΟΔΥ.

Έχει ευθύνη τήρησης αρχείου απουσιών που σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού και επίσης την ευθύνη διαμόρφωσης και εξοπλισμού του προκαθορισμένου χώρου απομόνωσης. Γενική αρχή για την ασφαλή λειτουργία είναι ότι κάθε μαθητής, εκπαιδευτικός ο οποίος εμφανίζει έστω και ύποπτα συμπτώματα στο σπίτι παραμένει στο σπίτι και ενημερώνει τη σχολική μονάδα για την ασθένειά του. Συμπτώματα όπως πυρετό, ή βήχα ή δύσπνοια ή αοσμία», επισήμανε.

Σχετικά Νέα