Ζ. Ζούπης: Kόμμα σε αποσύνθεση o ΣΥΡΙΖΑ – Χάνει προς τρεις κατευθύνσεις

«Αναμενόμενα» χαρακτήρισε τα ευρήματα της δημοσκόπησης ο διευθυντής Ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, σημειώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι σε αποσύνθεση».

«Ήταν αναμενόμενο αυτό που έγινε στην δημοσκόπηση με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη θέση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο κ. Ζούπης επισήμανε πως ό,τι παρακολουθούμε ως αποτέλεσμα στο πολιτικό σκηνικό είναι ότι «υπάρχει ένα κόμμα που είναι σε αποσύνθεση, έχει συσπείρωση 53%», επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «χάνει προς τρεις κατευθύνσεις: ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και αναποφάσιστους. Αυτές είναι οι τρεις βασικές και σχεδόν ισόποσες απώλειες».

Κατέστησε σαφές «το ΠΑΣΟΚ εισπράττει από αυτό, πιστεύω ότι από τον Ιούνιο και μετά παρακολουθούμε την κατεδάφιση ενός κόμματος». Παρά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αιτία της ανόδου του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη «και όχι κάποια στρατηγική του ΠΑΣΟΚ που πείθει ξαφνικά. Η πρόκληση για το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτή ακόμα».

Σε σχέση με την εικόνα του επόμενου διαστήματος, είπε ότι θα υπάρξουν νέα δεδομένα. «Το νέο κόμμα του κ. Κόκκαλη, η πιθανή φυγή της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου είναι κάποια από αυτά, είμαστε σε μία φάση εντατικοποίησης των πολιτικών διεργασιών, καθώς η πορεία προς τις Ευρωεκλογές ευνοεί την πιο χαλαρή ψήφο. Στις μετρήσεις του επόμενου διαστήματος, αν δεν μπαίνουν γερά θεμέλια από τα κόμματα μπορούμε να δούμε και σκαμπανεβάσματα».

Ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο της δημοσκόπησης που επισημάνθηκε από τον κ. Ζούπη και είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι «το 54% ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (του Ιουνίου) λέει ότι θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε ένα κόμμα με καθαρό αριστερό προσανατολισμό που θα δημιουργούταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε μέρα εμπεδώνεται ότι το κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι», τόνισε.

Τέλος, επισήμανε ότι «ο κ. Κασσελάκης κατρακυλάει στη δημοφιλία, είναι περίπου ίσα με τον κ. Βελόπουλο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα