

Την άποψη ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα Βαλκάνια απέδειξαν ότι μπορούν να βρουν λύσεις σε σύνθετα και δύσκολα προβλήματα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας πριν από λίγο στο κεντρικό πάνελ του πρώτου “Prespa Forum Dialogue” (Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών) που διεξάγεται στην πόλη Οχρίδα.
Ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ακόμη ότι στη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός της χώρας του, είχε την ευκαιρία μέχρι τώρα να ανακοινώσει “θετικές” ειδήσεις, όμως η ποιο θετική ίσως είδηση ήταν όταν ανακοίνωσε στο λαό της χώρας του την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας σημείωσε ότι με την υπογραφή της Συμφωνίας άνοιξε ο δρόμος για την ευρωατλαντική προοπτική της χώρας του, η οποία τον Μάρτιο του 2020 έγινε και επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ.
Στο ίδιο πάνελ μίλησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στη Βόρεια Μακεδονία, Αλί Αχμέτι, ο επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ.
Ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλασίο της συμμετοχής του στο Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών είχε συνάντηση και με τον Φίλιπ Ρίκερ.
Σχετικά Νέα
Ο Πούτιν ανακοίνωσε πασχαλινή εκεχειρία – «Πάγωμα» εχθροπραξιών έως τα μεσάνυχτα της 21ης Απριλίου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε πασχαλινή εκεχειρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ειδικότερα,.
Πακιστάν: Συνελήφθησαν 160 άτομα έπειτα από επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής αλυσίδας KFC
Τουλάχιστον 160 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Πακιστάν έπειτα από περίπου 20 επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής.
Volvo: Κόβει έως και 800 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ λόγω δασμών
Στις περικοπές έως και 800 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ λόγω της αβεβαιότητας που έχουν.
Ένας μήνας από τη σύλληψη Ιμάμογλου: Η Τουρκία σε αναβρασμό
Καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Τουρκία, παραπέμπονται σε.