

«Οι start up επιχειρήσεις, η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα διλήμματα της σύγκλισης του ψηφιακού κόσμου με τον υλικό και η ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας, είναι ζητήματα που χρήζουν ειδικού χειρισμού, εντονότατης προσπάθειας και συνεργασίας – και στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε διακρατικό και διεθνές επίπεδο».
Αυτό σημείωσε σε δήλωσή της η νέα υφυπουργός Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της με αρμοδιότητα τον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.
Αναλυτικά, η υφυπουργός δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η ανάθεση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενός τομέα ευθύνης στο, κρίσιμο για την οικονομία της χώρας, υπουργείο Ανάπτυξης, και μάλιστα εκείνου που αφορά στην Έρευνα, την Καινοτομία και τις Νέες Τεχνολογίες.
Σ’ αυτούς τους τομείς ήδη λαμβάνει χώρα, σε καθημερινή βάση, μία κοσμογονία και εκεί θα κριθεί το κατά πόσον η πατρίδα μας θα συμμετέχει πρωταγωνιστικά σε αυτό το παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Οι start up επιχειρήσεις, η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα διλήμματα της σύγκλισης του ψηφιακού κόσμου με τον υλικό και η ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας, είναι ζητήματα που χρήζουν ειδικού χειρισμού, εντονότατης προσπάθειας και συνεργασίας – και στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε διακρατικό και διεθνές επίπεδο.
Αναπτύσσοντας ακριβώς αυτούς τους τομείς, μπορούμε να ελπίζουμε σε περαιτέρω βελτίωση των δεικτών της οικονομίας μας, σε δημιουργία πολλών και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας και στον επαναπατρισμό πολλών ταλαντούχων μας επιστημόνων και επαγγελματιών, που θα βρίσκουν πλέον χώρο ανάπτυξης και διάκρισης μέσα στη χώρα μας.
Δεσμεύομαι να υπηρετήσω τη θέση ευθύνης που μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός με όλες τις δυνάμεις μου».
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.