Ζ. Ράπτη: Κανείς ασθενής που είχε ανάγκη δεν έμεινε εκτός ΜΕΘ

Το γεγονός πως κανένας ασθενής που κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας δεν έμεινε εκτός ΜΕΘ επισήμανε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η οποία υπογράμμισε πως γίνεται ένας μεγάλος αγώνας για την περαιτέρω αύξηση των ΜΕΘ αλλά και των απλών κλινών νοσηλείας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στην επικράτησης των μεταλλάξεων και ειδικά της βρετανικής ενώ τόνισε ότι σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η αυξημένη κινητικότητα, παρά το lockdown.

Αναφερόμενη στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, η κ Ράπτη υπογράμμισε ότι τον Απρίλιο θα έχουμε φτάσει τους 1.700.000 εμβολιασμούς ενώ μέχρι το καλοκαίρι προσδοκούμε να φτάσουμε σε ένα ποσοστό εμβολιασμών που θα δημιουργεί ανοσία στο γενικό πληθυσμό.

Η υφυπουργός Υγείας τόνισε, επίσης, ότι ο περιορισμός των μετακινήσεων θεωρήθηκε επιβεβλημένος καθώς είχε διαπιστωθεί κατάχρηση των σχετικών κωδικών από τους πολίτες.

Τέλος, απαντώντας στην κριτική ότι παρατηρείται το φαινόμενο πολλά κυβερνητικά στελέχη να προβαίνουν σε αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις, τόνισε ότι αυτό δε συμβαίνει, αλλά όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν, πρέπει να αλλάζει κι ο τρόπος αντιμετώπισης τους, ενώ σε κάθε περίπτωση τον πρώτο λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών που κάνει τις εισηγήσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα