

«Αποτελεσματικά κίνητρα, όπως βελτιωμένες μισθολογικές παροχές, προσφέρουν ένα σύγχρονο και υποστηρικτικό περιβάλλον για τους ερευνητές».
Αυτό σημείωσε η υφυπουργός Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη, μιλώντας στην ημερίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) με τίτλο «Brain Gain – Brain Drain: Ερευνητικά δεδομένα, Εμπειρίες, Στρατηγικές».
Η ίδια υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί δράσεις για την προσέλκυση επιστημονικού δυναμικού και την ενίσχυση της καινοτομίας και στοχεύσει σε ένα οικοσύστημα που ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και βιομηχανίας.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υφυπουργός:
«Σήμερα συμμετείχα στην ημερίδα του ΕΛΙΔΕΚ με τίτλο «BRAIN GAIN-BRAIN DRAIN: Ερευνητικά Δεδομένα, Εμπειρίες, Στρατηγικές» και συζητήσαμε πώς μπορούμε να αντιστρέψουμε την απώλεια ταλέντων από τη χώρα μας και να προσελκύσουμε νέους επιστήμονες και ερευνητές. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, πολλοί Έλληνες υψηλής κατάρτισης, όπως ερευνητές, αναζήτησαν ευκαιρίες στο εξωτερικό. Ωστόσο, από το 2019 και μετά, βλέπουμε την αντίστροφη τάση: Επιστροφή των Ελλήνων επιστημόνων και προσέλκυση διεθνών ταλέντων στη χώρα μας.
Το ΕΛΙΔΕΚ, υπό την εποπτεία του υπουργείου Ανάπτυξης, παίζει καταλυτικό ρόλο στην ανάσχεση του brain drain, μέσω:
1.439 υποτροφιών και 1.197 ερευνητικών έργων σε εξέλιξη.
279 καινοτόμων έργων χρηματοδοτούμενων από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Αναβάθμισης των υποδομών ερευνητικών φορέων, με νέο εξοπλισμό προϋπολογισμού 344 εκατ. ευρώ.
Η κυβέρνησή μας, υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υλοποιεί δράσεις για την προσέλκυση επιστημονικού δυναμικού και την ενίσχυση της καινοτομίας. Στόχος μας, η δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και βιομηχανίας.
Χτίζουμε μια Ελλάδα που αποτελεί διεθνή προορισμό για επιστήμονες και καινοτόμους!»
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.