Ζ. Μακρή: Χωρίς κενά η νέα σχολική χρονιά

Τα βιβλία είναι από τον Ιούλιο στα σχολεία ενώ οι εκπαιδευτικοί και αναπληρωτές βρίσκονται στις θέσεις τους, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Παράλληλα η κ. Μακρή, εκτίμησε ότι θα αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμών στα παιδιά. Σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης στους εκπαιδευτικούς.

Τόνισε ότι το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και το 10% έχει νοσήσει ενώ απηύθυνε έκκληση στο 10% που υπολείπεται να εμβολιαστεί.

Ανέφερε πως η διαζώσης εκπαίδευση είναι απαραίτητη όχι μόνο για την κάλυψη της ύλης αλλά και για ψυχοκοινωνικούς λόγους.

Είπε ότι τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα στα σχολεία και σε περίπτωση κρούσματος αυτό απομονώνεται και ελέγχονται οι γύρω.

Τόνισε πως το τμήμα κλείνει εάν νοσήσει το 50 συν 1 των παιδιών. Επισήμανε πως θα αλλάξει κάτι εάν το προτείνουν οι ειδικοί. Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς ιερέων, είπε πως όπως σε όλη την κοινότητα υπάρχουν κάποιοι που αντιστέκονται σθεναρά.

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία, είπε πως δεν θα λειτουργήσει άμεσα καθώς θα πρέπει να έχει μια ειδική εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα