

Το έγκλημα των Τεμπών είναι η ακτινογραφία της διαφθοράς και της διαπλοκής στη χώρα μας», υπογράμμισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στη Βουλή επί της συζήτησης για την πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη.
Η ίδια έκανε λόγο για «διαφθορά που σκοτώνει» και για «κατάληξη μιας μακράς πορείας αδιαφορίας και πολιτικής συμπαιγνίας σε βάρος των απλών ανθρώπων», ενώ δήλωσε πως το κόμμα της θα ψηφίσει υπέρ της Εξεταστικής, της Προανακριτικής και «κάθε διαδικασίας διερεύνησης».
Τόνισε, δε, θα «εκπροσωπήσει προσωπικά» την Πλεύση Ελευθερίας στην Εξεταστική, για να διασφαλίσει πως θα είναι παρόντες και ο πρώην υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετά τη θυσία των 57 θυμάτων, «παίζονται πολιτικά και κομματικά παιχνίδια», από τους «γνωστούς μηχανισμούς συγκάλυψης».
Καταλόγισε, επίσης, στην κυβέρνηση ότι θεωρεί πως το «41%» την «ξέπλυνε» και «περιφέρονται ως δήθεν δικαιωμένοι», διαβεβαιώνοντας πως θα βγουν στο φως στοιχεία και μαρτυρίες που θα αναδείξουν τις ευθύνες των μελών της και θα δικαιώσουν τα θύματα. « Αν επιχειρήσετε να καταψηφίσετε την ποινική διερεύνηση θα το μετανιώσετε πάρα πολύ πικρά», διαμήνυσε, σχολιάζοντας πως το «μόνο» που ενδιαφέρει τη ΝΔ είναι «το πολιτικό κόστος».
Σχετικά Νέα
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.
To Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισκέπεται αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο στις 10:00 το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,.
Β. Κικίλιας στη συνάντηση με ΠΝΟ: Θα συνεργαστούμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια προς όφελος των ναυτικών και της ναυτιλιακής κοινότητας
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συνάντηση εργασίας του.
Ανάρτηση Κ. Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα: Στόχος μας η συλλογική πρόοδος να μετατρέπεται σταδιακά και σε ατομική προκοπή
«Τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024 καταγράφουν μία σημαντική υπεραπόδοση της εθνικής.