Ζ. Κωνσταντοπούλου για Συμφωνία των Πρεσπών: Δεν θα έπρεπε να έχει υπογραφεί, είναι άκυρη

Την αντίθεσή της με τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ σχολίασε και την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Αθήνα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι δεν θα έπρεπε να έχει υπογραφεί και ότι είναι άκυρη.

Συμπλήρωσε ότι «την συμφωνία την έφερε ο Τράμπ και την υπέγραψαν τότε ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς χωρίς απόφαση της Βουλής ή του Υπουργικού Συμβουλίου και χωρίς να το ανακοινώσουν σε κανέναν. Την ίδια ώρα, άφησαν εκτεθειμένη την ιστορία, την παράδοση της χώρας και τα μακεδονικά προϊόντα. Η Συμφωνία παραβιάζει πολλές αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Υπήρξε ζήτημα εξαγοράς βουλευτών και στην ελληνική Βουλή και στη Βουλή των Σκοπίων».

« Εμείς δεν αναγνωρίζουμε συνολικά αυτή την Συμφωνία. Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για συνέχεια του κράτους, ουσιαστικά συμφωνεί με κάτι που έπρεπε να διαφωνήσει. Χρειάζεται πιο δυναμικές και συγκεκριμένες στρατηγικές. Όσο δεν αμφισβητείται η Συμφωνία των Πρεσπών, θα έχουμε εκτράχυνση τέτοιων γεγονότων», υποστήριξε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, λέγοντας ότι αν ποτέ το κόμμα της γίνει Κυβέρνηση θα καταγγείλει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Αν ήμασταν κυβέρνηση, θα προχωρούσαμε σε καταγγελία αυτής».

Για την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Αθήνα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι «δεν δικαιολογώ αυτές τις ενέργειες, ο Ράμα ήλθε για να προκαλέσει, αλλά παράλληλα δεν μπορούν να απαγορευθούν αντίστοιχες συγκεντρώσεις».

Ενόψει ευρωεκλογών, προέτρεψε τους πολίτες «να πάνε για να ψηφίσουν και να “μαυρίσουν” την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα