Υψηλές ζημιές για την Boeing στο β’ τρίμηνο

Υψηλές ζημιές κατέγραψε η Boeing στο β’ τρίμηνο εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης για τα εμπορικά αεροσκάφη, ωστόσο ήταν χαμηλότερες από ό,τι περίμενε. Παράλληλα, η εταιρεία δεν προχώρησε σε εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης δεδομένης της αβεβαιότητας και για το πότε και υπό ποιες συνθήκες θα επιστρέψουν σε λειτουργία τα 737 Max.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημιές αξίας 2,94 δισ. δολαρίων ή 5,21 δολαρίων ανά μετοχή, μετά από τα κέρδη των 2,20 δολαρίων ή 3,73 δολαρίων ανά μετοχή που είχε παρουσιάσει ένα χρόνο.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το Marketwatch, εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, οι προσαρμοσμένες ζημιές ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 5,82 δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για ζημιές 6,69 δολαρίων.

Αντίστοιχα, καθοδικά κινήθηκαν τα έσοδα κατά 35% στα 15,75 δισ. δολάρια αλλά ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων για 15,05 δισ. δολάρια.

Τέλος, τα έσοδα από τα εμπορικά αεροσκάφη υποχώρησαν κατά 66% στα 4,72 δισ. δολάρια, χαμηλότερα, δηλαδή, των εκτιμήσεων για 6,61 δισ. δολάρια, καθώς οι παραδόσεις μειώθηκαν 54% στα 90 αεροσκάφη.

«Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την Boeing και παραμένουμε επικενττρωμένοι στις διαρκείς αξίες μας για ασφάλεια, ποιότητα και ακεραιότητα σε ό,τι κάνουμε, καθώς εργαζόμαστε για να επιστρέψουμε με ασφάλεια τα 737 MAX σε λειτουργία», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντένις Μούλενμπουργκ.

Σχετικά Νέα