

Μείζονες αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και στη φοίτηση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάστηκε από την υπουργό Νίκη Κεραμέως στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Στόχος του νομοσχεδίου είναι -κατά τα φαινόμενα- να μπει τέλος στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με «λευκή κόλλα» και στους αιώνιους φοιτητές καθώς επανέρχεται το ανώτερο όριο φοίτησης, ενώ από κοινού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η Ν. Κεραμέως παρουσίασε τις επερχόμενες ρυθμίσεις για τη φύλαξη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Α. Ρυθμίσεις που αφορούν στη θεσμοθέτηση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ)
Β. Ρυθμίσεις για τη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε δύο φάσεις.
Γ. Ρυθμίσεις για τη θέσπιση ορίου φοίτησης
Δ. Φύλαξη των ΑΕΙ
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: «Το καθεστώς Μητσοτάκη πρέπει να φύγει» – Προαγγελία καταστατικών αλλαγών στον ΣΥΡΙΖΑ
«Η άδικη πολιτική Μητσοτάκη δεν είναι μονόδρομος, υπάρχει διέξοδος, και είναι προοδευτική, είναι το.
Αδ. Γεωργιάδης: Επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στο Λαϊκό – Προτεραιότητα η ενίσχυση της μεταμοσχευτικής δράσης στη χώρα
Σε επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος υπεβλήθη την Παρασκευή 9 Μαΐου μια 48χρονη ασθενής, που έπασχε.
ΠΑΣΟΚ για βία στα πανεπιστήμια: «Αντί σχεδίου, τσαλαβουτήματα αυταρχικού και αναποτελεσματικού βερμπαλισμού»
Για «τσαλαβουτήματα αυταρχικού και αναποτελεσματικού βερμπαλισμού» αντί σχεδίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος της.
Στήριξη Κυρ. Μητσοτάκη για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών – Προειδοποιήσεις Ευρωπαίων για κυρώσεις αν δεν δεχτεί η Μόσχα
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών για την Ουκρανία, που.