

Η κινητοποίηση του λιμενικού σώματος προκειμένου να παραλάβει έναν 26χρονο αλλοδαπό ναυτικό που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια κατέληξε, ήταν άμεση, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Ναυτιλίας.
Σε απάντηση των δηλώσεων του Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αυλωνίτη, το υπουργείο Ναυτιλίας υποστηρίζει ότι χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, την Πέμπτη (02/11), ημέρα που σημειώθηκε το συμβάν, παρέλαβε τον 26χρονο τραυματία υπήκοο Γεωργίας και τον μετέφερε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Εκεί προσθέτει παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και αρχικά διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου δυστυχώς κατέληξε.
Για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης ο οποίος εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια ενώ έδωσε εντολή στην Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων να μεταβεί στην Ηγουμενίτσα για τη διεξαγωγή έρευνας.
Την προανάκριση της υπόθεσης έχει ήδη αναλάβει το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ άμεσα ενημερώθηκαν τόσο η Αρχή της Σημαίας του πλοίου όσο και οι αρχές της Γεωργίας.
Το υπουργείο Ναυτιλίας υπογραμμίζει ότι «το προσωπικό του Λιμενικού έχει αποδείξει στη μακραίωνα ιστορία του ότι διασώζει χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν κινδυνεύσει στη θάλασσα».
Ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης σε ερώτησή του στη βουλή προς το υπουργείο Ναυτιλίας για το δυστύχημα ανέφερε ότι «ο θάνατος του 26χρονου ναυτεργάτη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων που αυξάνονται στη χώρα μας με καταιγιστικό ρυθμό».
«Οι υποδομές των λιμένων μας είναι επικίνδυνες, τα πρωτόκολλα ασφαλείας αποδεικνύονται ελλιπή, ενώ η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για έκτακτα περιστατικά είναι ανεπαρκής», τονίζει ο κ. Αυλωνίτης.
Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να δώσει άμεσα απαντήσεις στις εξής ερωτήσεις:
α) Πόσο χρονικό διάστημα μεσολάβησε από την στιγμή του ατυχήματος, που συνέβη στο πλοίο «ΑΤΑ 2» με σημαία Vanuatu, μέχρι τη μεταφορά του άτυχου ναυτεργάτη στο Νοσοκομείο Χατζηκώστας των Ιωαννίνων;
β) Ήταν επαρκώς εξοπλισμένο και στελεχωμένο το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του άτυχου ναυτεργάτη;
γ) Ποια είναι η διαθεσιμότητα των σκαφών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για την αντιμετώπιση ίδιων ή παρόμοιων περιστατικών;
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Χωρίς πολιτική αλλαγή, με τη σημερινή κυβέρνηση που υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, η χώρα δεν θα σηκώσει κεφάλι
«Με ανοιχτά μάτια ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να πάει η.
Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης
«Προχωράμε για το Συνέδριο δηλώνοντας την κοινή μας βούληση για την κοινωνική και πολιτική.
Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα τη Σαντορίνη, όπου πραγματοποίησε.
Συνεργασία για τα Τέμπη με την Πλεύση Ελευθερίας προανήγγειλε ο Στ. Κασσελάκης – Κωνσταντοπούλου: «Εφόσον οι βουλευτές του στηρίξουν την πρόταση μας θα το προωθήσουμε»
Συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα των Τεμπών προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης,.