

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο αναφέρει με σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας.
Επισημαίνει ότι τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου για δήθεν κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Σημειώνεται ότι σε δημοσίευμα της η τουρκικής εφημερίδα «Cumhuriyet» την Παρασκευή με τίτλο «Συνεργασία κατά της λαθρεμπορίας ανθρώπων: Ετοιμάζονται κοινές τουρκοελληνικές περιπολίες», ανέφερε πως οι δυο χώρες αποφάσισαν να εντείνουν τη συνεργασία τους προετοιμάζοντας κοινές περιπολίες για να σταματήσουν το λαθρεμπόριο ανθρώπων στο Αιγαίο.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας κατά τις συναντήσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στην Άγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια και των αντιπροσωπειών τους συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών και αποφασίστηκε πως Ελλάδα και Τουρκία θα συνεργασθούν για την κοινή καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της λαθρεμπορίας μεταναστών.
Κατά τις συναντήσεις των δυο υπουργών και των αντιπροσωπειών τους αξιολογήθηκαν παράλληλα οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας και κυρίως της επικοινωνίας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της τουρκικής Ακτοφυλακής επί του πεδίου ώστε να είναι πλέον αποτελεσματική η αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σχετικά Νέα
Π. Μαρινάκης: Οι εγκληματικές πράξεις στα Πανεπιστήμια δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές
Αύριο Τρίτη 13/05 θα επισκεφθεί το Βερολίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα είναι.
Κληρώθηκαν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου για Τριαντόπουλο
Κληρώθηκαν τα 3 τακτικά και τα 2 αναπληρωματικά μέλη από τον Άρειο Πάγο που θα απαρτίζουν.
Με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση και σε συνεργασία.
Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη- Φ. Μερτς στο Βερολίνο την Τρίτη
Συνάντηση με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, θα έχει την Τρίτη στο.