Υπόθεση Πάτση: Οι «ευθύνες» της Τράπεζας Πειραιώς και η απαίτηση για εξηγήσεις

Ακόμη και για τον πιο αδαή περί των τραπεζικών και οικονομικών, ο τρόπος με τον οποίο η Τράπεζα Πειραιώς παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων αξίας 63 εκατομμυρίων, δημιουργεί ευλόγως απορίες και προβληματισμό. Η πρακτική που ακολουθήθηκε για τη συγκεκριμένη δοσοληψία ίσως να μην είναι παράνομη, αλλά προφανώς μοιάζει με παράλογη! Και αναμφίβολα οι διοικήσεις της Τράπεζας Πειραιώς δεν μπορούν να μείνουν στο απυρόβλητο για τη «δοσοληψία» με τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Η Πειραιώς έδωσε δάνειο 4 εκατομμυρίων ευρώ στον Πάτση, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, προκειμένου να του πουλήσει κόκκινα δάνεια αξίας 63 εκατομμυρίων ευρώ. Δανειοδότησε δηλαδή τον αγοραστή του χαρτοφυλακίου, ο οποίος σε τιμή… ευκαιρίας το «υφάρπαξε».

Το θέατρο του παραλόγου που εκτυλίχθηκε στην περίπτωση του Πάτση είναι πως το δάνειο των 4 εκατομμυρίων που έλαβε, κατέστη … κόκκινο. Ο βουλευτής ομολόγησε πως οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν και ο ίδιος παραμένει έκθετος αφού δεν έχει αποπληρώσει το σύνολο του δανεισμού του. Αυτό αξίζει να επισημανθεί προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το «φιάσκο» που βρίθει θολών, ενδεχομένως και σκοτεινών σημείων και προκαλεί πολλές απορίες και ερωτήματα. Αποδέκτης των οποίων είναι η Τράπεζα Πειραιώς η οποία διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση Πάτση. Τα ερωτήματα που προκύπτουν προς την Διοίκηση της Πειραιώς που δεν «ακούμπησε» την περίπτωση Πάτση αλλά την άφησε να διαιωνίζεται, είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν.

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τη δημιουργία του «φαινομένου» Πάτση

Ξεκάθαρες εξηγήσεις και απαντήσεις πρέπει να δοθούν και στο κεντρικό ερώτημα, σε ποιους ανήκουν τα δάνεια που εξαγόρασε ο Πάτσης από την Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα απαιτούνται διευκρινήσεις σχετικά με την… πορεία αυτών των δανείων μέσα στο χρόνο. Αποπληρώθηκαν δάνεια και ποια, υπήρξαν περιπτώσεις όπου ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός των πλειστηριασμών;
Σε κάθε περίπτωση τα αμείλικτα ερωτήματα για την επίμαχη υπόθεση σχετίζονται και με τις επιλογές-αποφάσεις των ιθυνόντων της Πειραιώς που εν πολλοίς βοήθησαν εμπράκτως στη δημιουργία του «φαινομένου» Πάτση, το οποίο γιγαντώθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα