Υπόθεση Novartis: Δόθηκε εντολή έρευνας για τις καταγγελίες Αγγελή

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου έδωσε την Τρίτη 11 Ιουνίου εντολή να ερευνηθούν εκ νέου οι καταγγελίες του πρώην εποπτεύοντος της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ιω. Αγγελή.

Η καταγγελτική επιστολή του αντεισαγγελέα Ιω. Αγγελή, στην οποία εξέθετε τους λόγους της παραίτησής του στάλθηκε πριν λίγες μέρες και είχε μπει στο αρχείο ως μέρος της υπόθεσης. Όμως τα λεγόμενα του προκάλεσαν την αντίδραση της ανώτατης δικαστικής λειτουργού η οποία και διέταξε, λίγο πριν την αποχώρηση της στις 30 Ιουνίου, να διερευνηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική έρευνα που μπήκε τελικά στο αρχείο αφορούσε μόνο τον τρόπο που διέρρευσε στα ΜΜΕ το περιβόητο ταξίδι στη Βιέννη, κατά το οποίο ο Ιω. Αγγελής και οι εισαγγελείς Διαφθοράς, είχαν συνάντηση με κλιμάκιο του FBI. Η διενέργεια της καινούργιας έρευνας ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα.

Η ίδια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε ενέργειες της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναφορικά με την υπόθεση Novartis, τις οποίες κατέκρινε έντονα.

(Με πληροφορίες από news247.gr)

Σχετικά Νέα