Υπόθεση Μπελέρη: Εμμένουν οι Αλβανικές Αρχές να μην του χορηγούν άδεια για να ορκιστεί δήμαρχος – Οι τελευταίες εξελίξεις

Αρνήθηκαν οι Αλβανικές Αρχές τη χορήγηση άδειας για την ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Παναγιώτης Μπάρκας σχετικά, «την προηγούμενη βδομάδα οι αλβανικές αρχές έδειξαν για ακόμα μια φορά ότι επιμένουν σε αυτό που θεωρείται από όλους πλέον ότι είναι άδικο και πρωτοφανές για τα αλβανικά δεδομένα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης στην Αλβανία που ένας δήμαρχος εκλεγμένος παραμένει στη φυλακή και δεν του επιτρέπεται να ορκιστεί για να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του».

Όπως πρόσθεσε, ο Φρένυ Μπελέρης παραμένει στο νοσοκομείο των φυλακών των Τιράνων. Ενώ επισήμανε: «Για την ώρα παραμένει δήμαρχος ο προηγούμενος, ο Γιώργος Κολιός. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε κανονικά και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Πρόεδρος εξελέγη ένας εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας.

Σε 30 ημέρες, σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει νεότερη εξέλιξη, θα υπάρξει παρέμβαση του Περιφερειάρχη της Αυλώνας για να δρομολογήσει τις περαιτέρω εξελίξεις. Ή θα παραμείνει δήμαρχος ο Γιώργος Κολιός – μπορεί και να παρέμβει η κυβέρνηση η οποία θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανάληψη των εκλογών

Στα αλβανικά δικαστήρια κάθε υπόθεση κωλυσιεργεί πολύ. Και βέβαια θα χρειαστεί καιρός κατά την εκτίμηση και των δικηγόρων, για να πάει η υπόθεση ξανά στο δικαστήριο και να κριθεί η έκβασή της, τελεσίδικα και ολοκληρωτικά. (…) Οι αλβανικές αρχές δεν κάνουν πίσω και όταν πρόκειται για παρεμβάσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, βλέπουμε ότι η υπόθεση μετατρέπεται σε ένα αγκάθι, όπως είπε και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες. Αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και για την πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο όμως τα Τίρανα δεν κάνουν πίσω στην υπόθεση αυτή και αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η εμμονή του Έντι Ράμα παραμένει κυρίαρχη».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα