Υπόθεση Φουρθιώτη: Οδηγείται στον εισαγγελέα ενώ το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση για τη φρουρά του

Την ώρα που η αστυνομία έχει σχηματίσει δικογραφία και οδηγεί στον εισαγγελέα τον Μένιο Φουρθιώτη για την επίθεση που φέρεται να οργάνωσε ο ίδιος στο σπίτι του, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής της πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε ορισμένα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί και διατεθεί για την προστασία του, και την οποία είχε υποβάλλει προ ημερών.

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 90/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, απέρριψε το αίτημα του παρουσιαστή με το σκεπτικό ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί “δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί”.

Στην αίτηση αναστολής υποστήριζε ότι από την επίμαχη πράξη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή και σωματική ακεραιότητά του, ενώ έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτές θα συνεχιστούν, και θα μπορούσαν να προκαλέσουν άμεσο κίνδυνο βαριάς σωματικής βλάβης του, ακόμη και τον θάνατό του. Μάλιστα, επικαλέστηκε ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του λόγω των αλλεπάλληλων απειλών κατά της ζωής του.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι μετά τον περιορισμό των μέτρων ασφαλείας, ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έχει επικαλεστεί νέα περιστατικά από τα οποία να προκύπτει κίνδυνος για την ασφάλεια της ζωής του και κατά συνέπεια έκριναν ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. “δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα